Mig centenar d’empreses i el President Puig assisteixen a la trobada empresarial organitzada per les Cambres

207

València, 30/08/2019.-. Prop de mig centenar d’empreses valencianes, representants d’entitats financeres i presidents de cambres de comerç han participat hui en l’esmorzar empresarial organitzat pel president del Consell de Cambres de la CV José Vicente Morata que se celebra en l’Albufera, al qual han assistit el president Generalitat, Ximo Puig, el Conseller d’Hisenda Vicent Soler, el Conseller d’Economia Sostenible Rafael Climent, el Conseller de Política Territorial Arcadi España; els presidents de les Cambres d’Alacant, Juan Riera; Castelló, María Dolores *Guillamón; Alcoi, Pau de Gràcia i Oriola, Mario Martínez; el president de la *CEV Salvador Navarro, el president del Port de València Aurelio Martínez, el president de *AVA Cristóbal Aguado, i el president de la Fundació *Conexus Manuel Broseta, a més dels integrants del Comité Executiu de Cambra València Vicente Folgado (Taulers Folgado), María José *Mainar (Grup *Eratema), Juan *Cámara (Torres *Cámara), Francisco *Corell (*ESK), Vicente Lafuente (*PROTECMET), Pau Villalba (*Mercadona) i *Xicu Costa (CaixaBank).

Quant a les empreses, han participat en la trobada: *Aliberico, *Anecoop, *Consum, *Cotoblau, *Dacsa *Group, Don Ferro, Ford España, Grup *Asces, Gelats *Estiu, *Inesfly, *Jumel Alimentària, *Pavasal, *Porcelanosa, Ribera *Salud, S.P.B., *Torrecid, *UBE Corporació *Europe, *Vectalia i *Vicky *Foods. Finalment, les delegacions territorials de CaixaBank, Banc Sabadell, Bankia, BBVA, Banc Santander i Bankinter.

En la seua intervenció, el president del Consell de Cambres ha transmés la situació econòmica actual, “un escenari marcat per la incertesa internacional pels riscos del *Brexit i la guerra comercial.” Malgrat això, José Vicente Morata ha explicat que l’economia valenciana continua creixent, encara que a un ritme més moderat. “La nostra economia s’assentisca sobre la fortalesa de la demanda de consum, la bona marxa del turisme i l’evolució de les exportacions i la seua contribució al PIB”. A més, per a Morata, els acords internacionals amb el Canadà i el Japó han obert noves oportunitats per a les empreses exportadores que van més enllà de la reducció d’aranzels. “Les exportacions al Canadà van créixer un 130% en 2018 fins a arribar als 375 milions d’euros”.
“Aquesta bona evolució econòmica no pot fer-nos oblidar alguns dels desequilibris de la nostra economia com la desocupació o la baixa productivitat”, ha afegit Morata, qui ha exposat algunes de les mesures públiques necessàries per a facilitar el creixement de l’economia valenciana, entre elles “continuar reduint la burocratització de l’Administració, més enllà de la digitalització.”

A més, Morata creu que la protecció del medi ambient és fonamental, però les noves normatives suposen un cost que en moltes ocasions és difícilment assumit per l’empresa, reduint la seua competitivitat enfront de països tercers amb menors exigències.

Invertir en el sistema judicial, simplificant processos, reduint temps i retallant costos, i impulsant l’arbitratge i la mediació és una altra de les necessitats de l’empresa per al president de les Cambres de la CV. 

Morata defensa a més escometre canvis en el sistema educatiu, on es potencie les habilitats i actituds de les persones, així com l’emprenedoria, i s’acoble en temps l’educació amb els canvis tecnològics, “tant en les Universitats com en la Formació Professional. Això permetria elevar el potencial de creació de llocs de treball i el nivell de competitivitat de l’empresa valenciana”.

Per al president de les Cambres, la diferència de fiscalitat genera un efecte negatiu en les nostres empreses. “La fiscalitat és una palanca més de la competitivitat d’un territori i s’ha d’aprofundir en una regulació més profitosa per a l’activitat productiva, fomentant l’estalvi i la capitalització de les empreses i atraient talent”.

“Sense oblidar tampoc, la finalització d’infraestructures tan significatives per a dotar d’atractiu i competitivitat a la Comunitat Valenciana (no solament per a l’empresa valencià sinó també per a les empreses estrangeres que estudien situar-se a la regió) com el Corredor Mediterrani (especialment el tram entre València i Tarragona), el Corredor ferroviari Sagunt – Saragossa- Cornisa Cantàbrica, i la disponibilitat de centres logístics ben dotats i connectats.” Finalment, i de forma específica, el president de les Cambres ha defensat que les decisions d’inversió sobre el Port de València, un potent motor econòmic i d’ocupació, siguen consensuades perquè en cap concepte es retarde la seua execució.

Morata ha incidit en la necessitat de col·laboració entre l’Administració, les cambres de comerç i el món empresarial per a aconseguir acords que ajuden a incrementar la competitivitat de les nostres empreses.