L’afiliació observada al setembre se situa un 4,2% per davall del valor que hauria d’haver-se aconseguit si no s’haguera produït la pandèmia

Les restriccions a la mobilitat personal i a l’activitat econòmica per a frenar l’expansió de la pandèmia han provocat una intensa contracció del PIB que ha anat acompanyada d’un important ajust de l’ocupació.

A la província d’Alacant, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social es va reduir en 40.000 afiliats entre febrer i abril, com a conseqüència del reforçament de les mesures de confinament, especialment en la segona quinzena de març i la primera d’abril, situant-se en 618.571.

Des de principis de maig, el procés gradual de desescalada s’ha traduït en una progressiva recuperació del nombre d’afiliats a la Seguretat Social.

Des del valor mínim aconseguit a l’abril fins el mes de setembre passat, l’afiliació mitjana a la Seguretat Social ha augmentat en una mica més de 29.000 afiliats el que ha permés recuperar una mica més del 70% de les ocupacions perdudes entre febrer i abril.

Al setembre, l’afiliació a la Seguretat Social ascendia a 647.932, una xifra encara inferior en un 1,6% a la registrada en el mes anterior a la declaració de l’estat d’alarma i que se situava un 2,5% per davall de la registrada al setembre de l’any anterior (16.345 afiliats menys que al setembre de 2019).

Descarregar informe complet (PDF)