Costos

El cost del procediment arbitral comprén gastos de tramitació i administració de l’arbitratge així com els honoraris de l’àrbitre, fixant-se en el moment inicial de l’admissió de la demanda arbitral, una provisió de fons per a fer front als gastos de tramitació, administració i honoraris d’àrbitre.

La competència a fi de fixar la quantia dels gastos per tramitació i administració de l’arbitratge com dels honoraris a percebre pels àrbitres, és del Comité Permanent en qualsevol moment del desenrotllament del procediment, i això en funció de la naturalesa del litigi, complexitat i qualssevol altres circumstàncies que es consideren rellevants durant el  mateix.

  1. Els gastos de l’arbitratge inclouran els honoraris i gastos, degudament justificats, dels àrbitres, inclosos els que es deduïsquen de la correcció, aclariment i complement del laude; els derivats de les notificacions i de les actuacions d’auxili judicial; els que origine la pràctica de les proves, així com els gastos de tramitació i d’administració de l’arbitratge.
  2. La provisió de fons a què es referix els Arts. 12, 26 i 27 del Reglament, estarà conformada per una previsió dels gastos que es puguen produir pels conceptes de l’apartat anterior. A criteri del Comité Permanent la referida provisió podrà ser sol·licitada, en la seua totalitat, a cada una de les parts o, per mitat, a una o a ambdós parts, sense perjuí del que disposa l’Art. 27 del Reglament i de, si és el cas, procedir a les devolucions corresponents, al practicar-se l’oportuna taxació de costes.
  3. Les parts podran sol·licitar del Comité Permanent, a través de la Secretaria del Tribunal, la fixació anticipada i aproximada de l’import dels gastos per Tramitació i Administració de l’Arbitratge i per honoraris dels Àrbitres, així com dels conceptes referits en l’Ap. 1).
  4. L’import dels gastos de Tramitació i d’Administració de l’Arbitratge es calcularà aplicant a cada tram successiu de la quantia del litigi, els percentatges que s’indiquen en la següent escala i addicionant les xifres així obtingudes, amb un mínim de 150,00€ per cada Arbitratge:

                                                                  Mínim %              Máximo %          

     Fins a 18.000 €                                        150€                        2

     Excés fins a 60.100 €                                0,50                        1

     Excés fins a 150.250 €                              0,25                        0,5

     Excés fins a 300.500 €                              0,10                        0,20

     Excés fins a 450.760 €                              0,05                        0,10

     Excés fins a 450.760 €                              0,02                        0,04

  1. L’import dels honoraris dels Àrbitres, per totes les seues actuacions, excloent-ne els gastos degudament justificats que comporte la seua funció, es calcularà aplicant a cada tram successiu de la quantia estimada del litigi, els percentatges que s’indiquen en la següent escala i addicionant les xifres així obtingudes:

                                                                  Mínim %              Máximo %          

     Fins a 9.015 €                                          250€                        10

     Fins a 18.000 €                                        1,75                           8

     Excés fins a 60.100 €                               1,50                           6

     Excés fins a 150.250 €                             0,80                           3

     Excés fins a 300.500 €                             0,50                           2

     Excés fins a 450.760 €                             0,30                       1,50

     Excés fins a 601.000 €                             0,20                       0,60

     Excés fins a 1.202.000 €                          0,10                        0,30

     Excés fins a 3.005.060 €                          0,05                        0,15

     Excés sobre 3.005.060 €                         0,02                        0,10

6.Si existira dubte respecte a la quantia de la qüestió admesa o  anara indeterminada o modificada quant a haver-se plantejat reconvenció, la fixació d’aquella serà l’assenyalada pel Comité Permanent, en qualsevol moment del desenrotllament del procediment, inclús una vegada dictat el Laude, temperant-se, si és el cas el cost de l’arbitratge a la nova quantia respecte als gastos del mateix. En el cas concret de reconvenció, es fixarà una provisió de fons separada per a la demanda reconvencional que la Secretaria de La Cort notificarà a la part que l’haja formulat, concedint-li un termini de CINC DIES perquè realitze el pagament i sense  l’abonament del qual no es donarà curs a la reconvenció. En el cas de conclusió de l’expedient arbitral abans de la finalització processal del mateix, bé per acord de les parts o per qualsevol altra circumstància, amb aplicació, si és el cas, del que establix l’Art. 36 del Reglament, els gastos de l’arbitratge seran fixats pel Comité Permanent, sense que en cap cas puguen ser inferiors al 25 per cent dels fixats a l’inici de l’expedient.

7. La fixació de la quantia, dins dels seus límits entre el màxim i el mínim reflectides en les escales precedents, tant dels Gastos de tramitació i Administració de l’Arbitratge, com dels honoraris a percebre pels Àrbitres, serà competència del Comité Permanent en funció de la naturalesa del litigi, quantia, complexitat i qualssevol altres circumstàncies que es consideren rellevants en el mateix.

8. Ambdós quantitats, sense perjuí del que disposa el Punt 6 seran fixades, pel Comité Permanent al temps de decidir sobre l’admissió de l’arbitratge i notificada, la referida a honoraris, a l’àrbitre en el moment de demanar la seua acceptació de l’arbitratge.

9. En el cas que siguen tres els àrbitres, la quantitat que per a honoraris, es fixe basant-se en el que disposa el punt 5, podrà ser augmentada, de manera discrecional pel Comité Permanent, fins al doble, meritant cada àrbitre un terç de la mateixa.